Картопля, зберігання на зиму, умови

Зберігання картоплі взимку в домашніх умовах у погребі - як правильно?

Зберігання картоплі взимку в домашніх умовах у погребі – як правильно?

Зберегти картоплю взимку, є найголовнішим завданням, і нехай Ви посипали її сухою крейдою, все одно постійно перевіряти її в підвалі необхідно. У випадки виявлення погіршень слід відразу з цим боротися.

Найпоширенішим захворюванням картоплі в зимовий період можна назвати фузариозну суху гниль. Вона проявляється круглими плямами, нерівними по краях, у середині картоплі вони темно-бурого кольору з цвіллю. Якщо у підвалі не сиро, то згнилі ділянки будуть сухими, а якщо волого, то м’якими. Як правило, плями утворюються в місцях, де картопля пошкоджена і перекидається на всю бульбу. Після поразки, картопля стає непридатною для вживання в їжу, оскільки повністю висихає. Перебирати треба верхній шар картоплі, а якщо захворювання прогресує, то і всю купу, та не забути провітрити приміщення.

Також фахівці радять покрити верхній шар соломою, вона буде вбирати в себе вологу.

logo