Дощовий гриб порховка їстівна

Їстівний гриб порховка, як виглядає, де збирати. Чи можна їсти порховку.

Їстівний гриб порховка, як виглядає, де збирати. Чи можна їсти порховку.

Порховка (Bovista) це гриб, який належить до виду дощових грибів. Порховку можна використовувати в кулінарії, однак, якимись ідеальними смаковими якостями вона не виділяється. Варто пам’ятати, вживати в кулінарії потрібно тільки коли м’якоть ще білого кольору, після почорніння гриб викидає спори.

Форма плодового тіла чимось нагадує яйце або кульку. Діаметр порховки досягає 6-7 см.

Кращим місцем для росту і поширення їстівних порховок вважаються хвойні та листяні ліси, пасовища або луки, з відмінно плодоносними грунтами. Час для збору – літо.

Напишите свой комментарий или поделитесь информацией с друзьями:
logo