Грибна зупа-пюре

Грибне пюре, або грибний суп. Смачний рецепт приготування до святкового столу.

Грибне пюре, або грибний суп. Смачний рецепт приготування до святкового столу.

Необхідні продукти для приготування смачної грибної зупи-пюре:

  • 500 г печериць;
  • 0,5 л м’ясного бульйону;
  • 1-2 варені картоплини;
  • цибулина;
  • 1 склянка молока або нежирних вершків;
  • 2 ст. ложки борошна;
  • 1 ст. ложка масла;
  • сіль, перець, до смаку.

Грибне пюре-зупа, рецепт:

Печериці почистити, ретельно помити і дрібно порізати. Потім перекласти в каструльку, додати масла і тушкувати на малому вогні 15 хв. Потім досипати обсмажену цибульку і тушкувати на повільному вогні ще впродовж 5 хвилин.

Далі – всипати борошно і влити бульйон. Додати порізану кубиками і попередньо зварену картоплю. Посолити, поперчити, долити молока або вершків. Варити впродовж 20 хв.

Перелити суп у блендер і подрібнити. Влити назад у банячок і проварити на малому вогні ще 3 хвилини.

Подавати із сухариками.

Секрет приготування грибної зупи-пюре:

  • Борошно краще спершу розмішати в холодних молоці або вершках, лише потім додавати до супу.
logo