Аплодонтія, опис

Опис бобрів аплодонтія, характер, середовище проживання і фото.

Опис бобрів аплодонтія, характер, середовище проживання і фото.

Аплодонтія (гірський бобер) – єдиний вид свого сімейства. Звірятко невеликих розмірів (приблизно тридцять сантиметрів), з коротким хвостиком, маленькими чорними вушками, короткою, але теплою шерстю. Забарвлення коричнево-сіре, лапки нагадують щурячі, витягнута мордочка, маленькі чорні очі, довгі вусики – основні риси аплодонтії.

Ця порода бобрів живе в Північній Америці. Тварини віддають перевагу прибережним територіям. Також часто живуть у лісах, чагарниках, зарослих скелях. Бобри часто лазять в гори. Вони полюбляють поселятися в нірках, які самі риють. Аплодонтія вважається розумною твариною, так як її притулок складається з безкінечних лабіринтів, тунелів. Також гризун вміє відмінно плавати. Навіть будує притулок під водою.

Взимку Аплодонтія не живе під землею. Їй досить нори, яку вона вириває під шаром снігу. Ці звірки не бояться холоду.

В їжі бобри не вибагливі. Харчуються різними рослинами. Тварини дуже запасливі. Вчені помітили, що Аплодонтія зносить у свою нірку дуже багато їжі, яку не може доїсти. Мляву траву тваринка не їсть. Постійно поновлює свої запаси. Взимку живиться корою, гілками. Восени гризуни збирають багато трави, яку не тільки вживають як їжу. Неїстівні рослини вони висушують на сонці, потім вистилають дно нори.

У садах, на плантаціях Аплодонтія вважається шкідником, так як обгризає гілки, стебло рослин. Але в гонних лісах вони приносять користь, звільняючи місце для інших тварин.

Спілкуються бобри звуками, жестами. Часто вони видають противний звук, виють, клацають щелепами. Тварина веде себе помірно. Їжу в нору приносить в щічках або тримаючи в руках. Також любить воду. Постійно шукає джерела, річки. Коли сонце заходить, тварина відчуває себе краще. Мабуть, погано переносить спеку.

Дивно, але саме в останній місяць зими гризуни починають розмножуватися. Самка виношує дитинчат приблизно тридцять днів. Народжується чотири дитинчати з виводка. Може бути менше. Це залежить від погодних умов. Народжуються маленькі Аплодонтії опушеними, майже не бачать. Вони швидко ростуть. Повністю дорослим бобер стає через два роки після народження.

logo