Бурундуки, опис

Бурундуки, опис, характеристики, середовище проживання і фото.

Бурундуки, опис, характеристики, середовище проживання і фото.

Бурундук (сімейство білячих) – невеликий звір (приблизно десять сантиметрів), який схожий на маленьку білочку. Більшість видів цих гризунів живе в Північній Америці. Воліють жити в лісах. Забарвлення сіро-коричневе, цегельне з білими, темно-коричневими смугами на спинці і білим черевцем; мають довгий опушений хвостик. Важить бурундук приблизно кілограм.

Живуть гризуни в стовбурі дерева, щоправда, не люблять висоту. По причині своїх маленьких розмірів і простого виду, бурундуки змушені постійно ховатися в чагарниках та інших заростях.

Харчуються тварини горіхами, ягодами, фруктами, бруньками дерев, іншими рослинами.

Самки будують свої гнізда в норі, де живуть. В середньому вона може народити приблизно п’ять дитинчат з виводка. Бурундуки самки дуже оберігають своїх дітей, може, тому завжди виживають майже всі її дитинчата.

Ці тварини так припали всім до душі, що останнім часом їх часто беруть у якості домашніх улюбленців.

Напишите свой комментарий или поделитесь информацией с друзьями:
logo