Перуанська морська свинка, опис породи

Фото, опис морських свинок породи Перуанська, характеристика для домашнього розведення і утримання.

Фото, опис морських свинок породи Перуанська, характеристика для домашнього розведення і утримання.

Порівняно з іншими різновидами морських свинок, представники перуанської породи відрізняються витонченим напрямком вовни, яка росте чітко до напрямку мордочки.

Тварини відносяться до напрямку домашніх морських свинок, англійською їх назва звучить як «Cаvia арегеа pоrcellus». Історія походження цієї породи починається на територіях Південної Америки. Далекими предками тварин були дикі морські свинки. В родоводі Cаviа разом зібрані кілька видів тварин, яких об’єднують певні характеристики зовнішності. Переважно це невеликі за розмірами гризуни, які названі як морські або ж гвінейські свинки. На їх батьківщині, вони відомі під заголовком апэреа, апорэа або гуи. Точно відомо, що ніяких відносин з морем або навіть свинями, представлені вихованці не мають. Крім того, до різновиди Cavia, також відносять примірників Cavia арегеа бразильського і парагвайського походження, Cavia tschudii і Cavia cutleri, що походять з осушених долин Анд, Cavia тато болівійського походження, а також Cavia fulgida, що походять з басейнів Амазонки. Як можна побачити, з численних видів різного походження, середовище проживання в диких представників буває абсолютно різною: болотисті долини в маленьких глибинках материків, скелясті плоскогір’я, лісу або річкові масиви.

Порівняно з домашніми морськими свинками, дикі примірники виділяються простим будовою туловищной конструкції і більшою активністю, енергійністю, тварини постійно активно пересуваються. Забарвлення вовняного покриву зустрічаються в породі оригінальні, якщо одомашнені свині володіють більш світлими мастями, то дикі навпаки – насиченими чорними або коричневими квітами шерстинок. Подібно хижакам, найбільшу активність демонструють звірята в сутінкову або нічну пору, пересуваються досить швидко й спритно. Живляться також тварини вночі. Залежно від місцевості, в якій мешкають морські представники, вони можуть самостійно рити для себе нори або побудувати для себе наземні житла з різних рослин, іноді вихованці можуть використовуватися вже готовими природними укриттями, як наприклад, тріщини в скелях. Живуть тварини переважно невеликими групками, в одній з яких налічується в середньому від десяти до двадцяти персон, причому всі керуються лише одним самцем. Кожній зграї характерно володіння певними територіальними обмеженнями, куди не має права потрапити представник морських свинок з інших груп.

Основний харчовий раціон різновиди складається з різноманітних рослин, причому це бувають як насіння, так і коріння, в даному випадку все залежить від тієї частини, яка доступна для прийому їжі. Відомо, що відтворювальної процес досить-таки інтенсивний, що безпосередньо залежить від захисного рефлексу. Справа в тому, що у спробах захистити власну генерацію, перуанські морські свинки регулярно розмножуються, незважаючи на річні періоди, оскільки це відбувається мимоволі.

Напишите свой комментарий или поделитесь информацией с друзьями:
logo