Полуденна піщанка, опис

Опис полуденних піщанок, характеристика зміст та фото.

Опис полуденних піщанок, характеристика зміст та фото.

Полуденна піщанка – маленький гризун, який схожий на мишку. Основна відмінна риса – великі чорні очі, схожі на перли. Ареал проживання піщанки шириться на всі континенти, крім Антарктиди. Звірятко віддає перевагу пустелям, скелястим територіям, долинам.

Найбільш активні гризуни даної породи вночі, вранці. При відсутності спеки, піщанка відпочиває днем. Тварини живуть групами, тому нерідко проходять бійки за обрану територію. Переможений втікає, а переможець отримує територію.

Харчуються піщанки насінням, сарнами, фруктами, овочами, різними травами. Гризуни мають звичку запасати їжу на зиму. Складають насіння, горіхи в сховище, де їжа пробуде до весни.

Вчені довели, що в неволі піщанка може прожити шість років, а в природних умовах – всього два роки.

Тварини активні (особливо самки), іноді можуть напасти. Інша справа самці: вони спокійні, неагресивні.

Правда, ці милі тварини важко переносять компанію людей. Особливо уникають компанії під час вагітності самки. Тому, тримаючи полуденних піщанок в неволі, не забувайте про ці важливі правила.

Напишите свой комментарий или поделитесь информацией с друзьями:
logo