Саксонська качка

Найпоширеніша порода качок Німеччини — Саксонська. Саме в цій країні фахівці працювали над створенням породи з високими продуктивними показниками. Розробка породи тривала досить довго шляхом змішування крові різних порід, а пізніше відбір кращих особин для створення міцної досконалої породи.

Порода середньо-важка, тому тулуб невеликий, компактний, злегка підняте вгору. Кістки міцні, але легкі. М’язова система розвинена досить не погано. Забарвлення качку та селезня відрізняється. Саксонські селезні на голові та шиї мають пір’я насиченого синього кольору з металевим відблиском, такого ж відтінку і пір’я на крилах, а всі інші частини тіла пофарбовані в оранжевий колір з червоним відтінком. Єдине, що розділяє ці два контрастні кольори – біла смужка, що знаходиться в області шиї. Черево трохи світліше всього іншого тіла, і має сірий відтінок. Качка не має особливих відмінностей, все її тіло вкрите коричнево-жовтуватим пером.

Саксонські качки належать до м’ясо-яєчного напрямку вирощування. дозріває качка дуже швидко, до віку всього декількох місяців набирає від 2,5 до 3-х кг, а селезні, при хороших умовах утримання, виростають до 3,5 кг. Несучість дуже висока, молода качка може виробити більше 200 яєць в рік, вагою 75-80 гр.

Саксонські качки вперше взяли участь на виставці в 30-х роках минулого століття, але менш ніж через десяток років почалася Друга Світова війна, і за цей час практично все поголів’я качок було знищено. Щоб відновити породу знадобилося багато часу і зусиль. Фахівцям довелося збирати уцілілих качок по всій країні і довго розводити всередині породи. З початку 80-х років порода набирає популярності і офіційного визнання від фермерів зі всього світу.

Напишите свой комментарий или поделитесь информацией с друзьями:
logo