Вирощування перепілки в домашніх умовах

Вирощування перепілки в домашніх умовах, характеристика, опис і фото.

Вирощування перепілки в домашніх умовах, характеристика, опис і фото.

Розведенням перепілок займаються в основному через яйця і м’ясо, і одне і друге характеризується відмінним смаком і приємним ароматом. На практиці значно простіше доглядати за японськими перепілками, саме вони широко поширені у всьому світі. Вони маленькі, але при цьому мають хорошу грудну мускулатуру, крила круглі і коротенькі, пір’я коричнево-сірі, відрізняється своїм забарвленням на голові, шиї та інших частинах тулуба. Важить перепілка 120-140 грам.

Пташенята ростуть дуже швидко і як тільки проживуть 50 днів, їх пускають на забій для отримання м’яса. Несуть яйця самки з 35-45 днів у рік можуть знести 250-300 яєць. Важить яйце 7-14 г, перепелині яйця мають у своєму складі фосфор, залізо, різних вітамінів набагато більше, ніж у курячих. Перепелів утримують окремо, на одного самця припадає по 2-3 самки, спарювання проводять кожні 1-2 дні. Допускається утримання кількох самок з одним перепелом протилежної статі. В інкубаторах яйця тримають при температурі 37-50°C і вологості повітря спочатку 60%, в кінці 70%. Однак багато хто воліють виводити пташенят, використовуючи квочок курок.

Пташенята містяться по 50-60 в одній клітці розміром 100х60х30 см. Перший тиждень, на металеву сітку викладають шар паперу, там же пташенят годують і дають воду, а коли підростуть зовні. Після 30 днів життя відокремлюють за статевими ознаками. Перепелів тримають у темному приміщенні протягом п’яти тижнів, там же і відгодовують, а самочок переводять до інших і розміщують по три-чотири особини в одній клітці. Харчуються сухими комбікормами, до складу яких входить кукурудза, пшениця, висівки пшениці, вітаміни і мінерали.

Напишите свой комментарий или поделитесь информацией с друзьями:
logo