Як зберігати гусячі тушки

Як зберігати гусячі тушки, поради.

Як зберігати гусячі тушки, поради.

Зберігання гусячої тушки при стандартній температурі холодильника( 0 до 5 С) може продовжуватись до 5 днів. Якщо ж у вас немає такої можливості, то візьміть шматочок чистої тканини і трохи намочіть її оцтом. Добре протріть тушу і далі не давайте пересихати шкірі.

Якщо потрібно зберегти тушку на більший час, то потрібно витримувати певну температуру. Для початку її поміщають у середовище, де температура коливається до +4 градусів, а далі на – 15 С. Якщо на вулиці зима, то роблять так звану кірку з льоду, тушу мочать і виносять на мороз до утворення крижаної плівки, варто повторити два рази. Далі обгортають гусака в пергаментний папір для подальшого зберігання. Таку тушку можна зберігати до 60 днів.

Безпосередньо перед приготуванням тушку потрібно розморожувати поступово.

Ще є спосіб заготовляти малосольное м’ясо, для цього потрібно замочити тушу в спеціальному розчині. Рецепт: на один літр води, 300 грам солі, для кожного кілограма тушки беруть 150 грам розчину. Роблять це методом спринцювання, для цього рідину заливають в порожнину рота, за тим підв’язую за шию, щоб розсіл не вибіг, і за тим вішають вниз головою на добу. Потім рідину виливають.

Також тушки можна коптити гарячим і холодним способом. Час копчення займе 3 дні.

Методів зберігання, як відомо багато, тому ви можете вибрати для себе найбільш підходящий варіант.

Напишите свой комментарий или поделитесь информацией с друзьями:
logo