Горіхи фундук і мигдаль в саду

Такі горіхи, як фундук і мигдаль, вимагають сприятливого клімату, адже морози – причина повного знищення врожаю цих видів. Тому територія узбережжя Чорного моря так дивує великою кількістю ліщини.

Мигдаль, користь і умови для вирощування

Як виглядає мигдаль, фото і опис.Для гарного росту мигдалю необхідні світло і тепло, велика кількість вологи вбиває цю рослину, хоча мигдаль може перенести навіть затяжну засуху. Горіх невибагливий до грунту, в якому зростає. Витримує температуру -20 градусів.

Поживна цінність мигдалю у багато разів перевершує, наприклад, м’ясні і рибні продукти, і всі фрукти. Цей горіх самий багатий на білок. Тому мигдаль вважається корисним для організму чоловіка і жінки, а особливо — дітям! Запам’ятайте, шкоди від вживання ніякого не буде.

Існують два види мигдалю, поширення в садових ділянках: гіркий (для потреб медицини) та солодкий (для вживання в їжу). Відрізнити можна за смаком.

На дозрілому плоді з’являється тріщина уздовж ядра. При збиранні врожаю потрібно намагатися не пошкодити бруньки, які починають посилено рости після збору плодів.

У хороших умовах мигдаль може радувати вас урожаєм до 80 років.

Фундук (інша назва – ліщина)

Як виглядає, фото і опис.

Як виглядає, фото і опис.

Фундук, як і мигдаль, має велику поживну цінність, амінокислоти і мікроелементи і взагалі — користі від нього багато. Містить цінний вітамін Е, який здатний продовжувати життя. Рекомендується вживати в їжу, для поліпшення стану організму як чоловіків так і жінок. Шкоди від вживання немає, не слухайте різні нісенітниці. Фундук використовують в кондитерських виробах і в харчовій промисловості. Містить багато калорій. Олія ліщини затребувана в медичній галузі.

Фундук не вибагливий до грунту, але вимагає достатньої вологи, не переносить засухи. Слід стежити за рівнем вологи в грунті і в посушливу літню погоду необхідно проводити зрошення. Але в основному, фундук не вимагає багато догляду, тому доступний для вирощування у всіх садових ділянках.

Ліщина відрізняється високим рівнем врожайності. Зручно, що горіхи можна довго зберігати – до двох років. Слід тільки покласти урожай горіхів в сухе місці без сторонніх запахів.

Напишите свой комментарий или поделитесь информацией с друзьями:
logo