Вирощування азіміни у відкритому грунті

Вирощування азіміни у відкритому грунті в домашніх умовах, опис, поради і фото.

Вирощування азіміни у відкритому грунті в домашніх умовах, опис, поради і фото.

Азіміну завезли в Росію на початку XIX століття. У п’ятдесятих роках минулого століття в СРСР створили на Північній частині Кавказу величезну плантацію, де можна було вирощувати азіміну трилоба або мексиканського банана. Місцеві жителі, споживаючи плоди, не хворіли отруєннями, їх тривале вживання омолаживало організм, і рятувало від усіх шкідливих продуктів і їх впливу на організм. Отже, що ж це за дивовижний плід – азіміни.

Це культура вважається для ледачих, оскільки вона не схильна до захворювань, та не має паразитів, які приносять їй шкоду, любить тінисті ділянки і проста для догляду. Азіміни трилоба – дуже рідкісна плодова рослина, батьківщина якого південна і східна частина Америки. У сучасному світі зростає в Іспанії, Італії, Україні (Крим), Росії (чорноморське узбережжя Кубані). Це — морозостійке дерево, витримує температуру до — 30°C. Має декоративну цінність у вигляді піраміди листя і дуже красиву кору, листя великі, близько 30 см, квітки, теж великі, у формі дзвіночків, діаметр, яких 3-4 см, колір фіолетовий або червонуватий.

Суцвіття з’являються до листя, і тривають три тижні. Плоди формуються в серпні і мають форму видовжених огірочків і важать 30-800 г. Урожай з одного га може бути до 10 т. Зовнішнє забарвлення непостійне в процесі дозрівання, спочатку це світло-зелене, після стає лимонно-жовтим наприкінці, темно-коричневим. Саме цей колір плоду і каже, що його можна вживати.

Якщо розламати плід, там проглядає білувато-жовта м’якоть, за своєю структурою схожа на вершкове масло. Їх можна вживати свіжими в якості джемів, мармеладу, сиропів, кондитерських виробів. Однак вони можуть пролежати лише місяць, а після цього їх або переробляють або з’їдають.

logo