Абердин ангуська корова

М'ясна порода корів, абердин ангус, фото, опис, розведення в домашніх умовах.

М’ясна порода корів, абердин ангус, фото, опис, розведення в домашніх умовах.

Батьківщина цих корів – Англія, а конкретно графство Абердін, за місцем свого походження корова і отримала свою назву. На батьківщині абердин-ангуських корів переважають помірні погодні умови і велика кількість зелених пасовищ. Порода досить таки стара, перші нотатки можна побачити ще в 18 столітті. Тоді місцеві фермери вирішили відібрати найкращих особин м’ясних порід і працювати над поліпшенням їх якостей. Так з’явилися перші абердин-ангуські корови, офіційно зареєстровані тільки в кінці 19 століття.

Породі властивий міцний кістяк з великими м’язами, які зростають досить швидко. Тулуб великою, округлої форми зі злегка опушеним животом; кінцівки вкорочені. Голова займає відносно малу частину по співвідношенню з кожухом; лоб невеликий, вузький; роги відсутні; шия коротка. Шкіра тонка, шерсть коротка чорного забарвлення. Крізь шерсть добре видно розвинені м’язи тварини.

Абердин-ангуські телята народжуються з відносно невеликою вагою, але вже за рік можуть набирати у вазі до 200 кг. Зрілі корови можуть важити до 60 кг, а бики – 900 кг. М’ясо якісне і має приємний і м’який смак, відсоток жиру невеликий. В основному він накопичується рівномірно по всіх м’язах. З абердин-ангуської корови можна отримати до 70% м’ясної продукції. На тлі м’ясних показників, молочні значно відстають: вим’я розвинений погано, тому надої дуже маленькі (до 1500 кг молока).

Порода постійно поліпшується завдяки роботі фахівців над властивостями корів швидко і багато набирати у вазі. Також ведуться роботи по схрещуванню абердин-ангуських корів з іншими породами. Такі роботи дуже продуктивні, оскільки в більшості випадків корови передають свої властивості скоростиглості м’яса та іншим. Плюс до всього, абердин-ангуські корови добре приживаються фактично в будь-яких погодних умов. Порода на сьогоднішній день популярна в Європі та за її межами.

Напишите свой комментарий или поделитесь информацией с друзьями:
logo