Підготовка кормів для кроликів, поради

Підготовка кормів для кроликів, поради по підготовці, опис і фото.

Підготовка кормів для кроликів, поради по підготовці, опис і фото.

Приготування кормів для кроликів має на увазі механічну, термічну і біологічну обробку продуктів. Механічна включає в себе очищення коренеплодів, їх миття, нарізка, перемішування продуктів. Теплова складається з варення, запарювання, кормів, зерна. Біологічна, на приклад, це силосування, включає в себе консервацію соковитих кормів, в умовах непотрапляння на них повітря, консервантом виступає молочна кислота, яка утворюється від кисломолочних бактерій.

Якщо силосування вироблено правило, то поживні компоненти не повинні перевищувати 10% і зберігати в собі каротин і мінерали. За допомогою цукру в силосуванні утворюється молочна кислота, вона позитивно позначається на роботі кишечника, шлунка, нормальному обміну речовин, підвищує апетит.

Деякі види їжі попередньо обробляються, наведемо деякі приклади: сіно від ярих рослин кришать і подають їжу з висівками, макухою у вигляді суміші; труху з сіна обдають окропом і подають разом з макухою; велику солому подрібнюють, запарюють і подають з висівками, коренеплодами; корені бульбоплоди чистять, підгнилі частини і листя обрізають, добре подрібнюють; промерзлих силос перед подачею добре розморожують; спресовану макуха дроблять, борошно і висівки перед подачею зволожують; насіння соняшнику, льону, коноплі дають сирими і завареному вигляді; кисломолочні продукти подають у натуральному вигляді або у вигляді мішанки з концентратами; кісткове, рибне, кров’яне борошно, мінерали додають у концентрати або комбікорму.

Не бажано годувати кроликів тривалий час одними і тими продуктами, особливо, це стосується зелені, навіть якщо ви бачите, що кролик їх дуже любить, і їсть з апетитом. Оскільки це може призвести до зменшення засвоюваних поживних речовин і зниження народжуваності молодняку. Якість корму залежить від умов, в яких воно зберігається, сіно, зерно повиноі знаходитися в сухих приміщеннях, куди не зможуть пробратися гризуни та комахи.

logo