Вівці Шароле

М'ясна порода овець - Шароле, опис, фото, характеристика.

М’ясна порода овець – Шароле, опис, фото, характеристика.

Шароле (Charollais) – порода овець виведена на території Франції у позаминулому столітті. Шляхом схрещування довгошерстих овець з Лейстерами і Сауздаунами, для видобутку м’яса та вовни. Шкіра сірого або рожевого відтінку, шерсть густа, середньої тонкості і якості, білого кольору з темними плямами. Барани виростають до 80 см у холці, а вівці – 70 см; маса тіла дорослого самця становить близько 150 кг, а самки – 90 кг. Новонароджені ягнята можуть важити від 3 до 6 кг, в залежності від кількості приплоду: чим більше народжує дитинчат вівця, тим менше вони важать.

Приносять потомство вівці раз в рік і в середньому двох ягнят. Молоді самки готові до своєї першої злучки вже в 7-ми місячному віці. Пологи легкі і швидкі, без шкоди для вівці і ягняти. Вівці Шароле цінуються за якість м’яса і його хороший вихід (близько 60%).

logo